Toiminta

Burmapöytä

Näyttelyissä

Burmapöytä on BKY:n esittelypöytä, joka kiertää kotimaisissa näyttelyissä burmankissan ystävien voimin. Pöydästä löytyy burmaesitteitä, kissanleluja, pehmopesiä ja muuta mukavaa.

Myytäviä tuotteita saamme lahjoituksina yksityishenkilöiltä ja lisäksi yhdistyksen jäsenet järjestävät talkoita ympäri Suomen. Talkoissa valmistetaan muun muassa leluhiiriä, huiskuja ja nukkumapesiä. Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan talkoisiin, tiedotamme niistä tällä sivulla. Voit olla myös suoraan yhteydessä BKY:n hallitukseen, joka tietää missä seuraavia talkoita vietetään.

Mikäli olet innostunut järjestämään itse talkoita, ole myös tässä tapauksessa yhteydessä BKY:n hallitukseen, joka kertoo mitä tuotteita sillä hetkellä pöydässä tarvittaisiin. Sovithan mahdollisista materiaalihankinnoista hallituksen kanssa etukäteen. 

Tarvitsemme myyjiä jokaisessa näyttelyssä, jossa burmapöytä on esillä. Myyjäksi voi ilmoittautua suoraan burmapöytävastaavalle. Jokaiseen näyttelyyn tulemme luomaan vuorolistan, että kuorma jakautuisi tasan osallistujien kesken. Mikäli ilmoittaudut myyjäksi, mutta et pääsekään paikalle, muistathan ilmoittaa siitä myös yhteyshenkilölle.

Facebookissa

Burmapöydän tuotteita saat tilattua myös suoraan kotiisi! Tilattavat tuotteet löydät Facebook-kansiosta. Tilauksen voit tehdä sähköpostise osoitteeseen burmakalenteri@gmail.com. Kommentoithan myös kuviin varauksesi. Maksuohjeet toimitetaan tilauksen tehneille, ja tuotteet postitetaan maksukuittia vastaan.

Talkoot

Seuraavia talkoita ei ole sovittu.

Burmapöydän vastuuhenkilöt tavoitat osoitteesta burmapoyta@burmat.net.

Mikäli ostat burmapöydästä tuotteita ja maksat ne yhdistyksen tilille (FI81 8000 1901 6509 38), käytäthän maksaessasi viitettä 6017.

Burmaposti

Burmaposti on Burmakissan Ystävät ry:n julkaisema jäsenlehti, joka ilmestyy vuosittain neljänä numerona, joista yksi on kaksoisnumero. Lehdestä löytyy monenlaisia burmajuttuja, niin näyttelykissoista kuin kotiburmistakin. Burmaposti pyrkii myös edistämään kasvatustoimintaa julkaisemalla ajankohtaisia rotumme terveyteen liittyviä artikkeleita.

Lehteen tulevan aineiston täytyy olla perillä ilmoitettuun aineistopäivään mennessä. 

Artikkelit ja kuvat voi toimittaa sähköpostitse osoitteeseen burmaposti@gmail.com.

Sähköisessä muodossa lähetettyjen tekstien toivotaan olevan rtf- tai doc-muodossa, kuvien JPEG-muodossa, 300 dpi:n tarkkuudella (tällöin sivun levyisen kuvan leveys on noin 1500 pikseliä). Tarvittaessa muukin käy, toimitus auttaa mielellään.

Burmapostin mediakortti

Terveystoimikunta

Burmakissan Ystävät ry:n vuosikokouksen nimeämä terveystoimikunnan vetäjä on Tiina Räsänen. Muita jäseniä ovat Pirjo Syväsalo, Sanna Hietala ja Johanna Lähdekorpi.

Terveystoimikunnan tehtävänä on ylläpitää ja kehittää burmien kasvatuksen tavoiteohjelmaa (KTO). Kasvatuksen tavoiteohjelma on kuvaus rodun historiasta, ominaisuuksista, terveydestä ja jalostuksesta Suomessa (Suomen Kissaliitossa) sekä tavoitteista tulevalle toiminnalle. Sen tavoitteena on luoda käsitys rodun kokonaistilanteesta, mahdollisuuksista, riskeistä ja niihin varautumisesta sekä määrittää suositukset jalostukissoille esimerkiksi terveystarkastusten ja jälkeläismäärien suhteen.

Suomen Kissaliitto suosittaa päivittämään kasvatuksen tavoiteohjelman kolmen vuoden välein. Burmille on hyväkstty kasvatuksetn tavoiteohjelmat 2016 ja 2021. Seuraava KTO päivitys on suunniteltu tehtäväksi 2024.

Tehtävänsä toteuttamiseksi terveystoimikunta kerää burmia koskevia tilastotietoja sekä kartoittaa terveystilannetta tarpeelliseksi katsottujen kyselyiden avulla. Tällä sivustolla julkaistaan myös terveystoimikunnan kirjoittamia artikkeleita sekä kerätään burmien terveystietoja.

Lisätietoja terveystoimikunnan toiminnasta saa Tiina Räsäseltä, tiina.rasanen@cattish.eu.

Jäsentapahtumat

BKY:n jäsenille pyritään järjestämään vuosittain jäsentapahtuma, jossa pääsee tapaamaan muita yhdistyksen jäseniä kissamaisen tekemisen ja yhdessäolon merkissä. Voit ehdottaa tapahtumalle aikaa, paikkaa ja sisältöä!

Erikoisnäyttelyt

Erikoisnäyttelyitä pyritään järjestämään juhlavuosina.

Haluatko mukaan yhdistyksen toimintaan?

Mikäli burmien asiat kiinnostavat, voit lähteä mukaan BKY:n toimintaan haluamallasi tavalla! Voit olla yhteydessä BKY:n hallitukseen tai yllä mainittuihin yhteyshenkilöihin.