Yhdistys

Marraskuussa 1988 kolme burmakissan ystävää kokoontui tarkoituksenaan perustaa burmille oma yhdistys. Nimekseen yhdistys sai tietenkin Burmakissan Ystävät r.y., josta käytetään myös lyhennettä BKY. Yhdistys on tarkoitettu kaikille burmankissoista kiinnostuneille yhteiseksi yhdistykseksi, jonka kautta voimme jakaa ja saada tietoa tästä upeasta rodustamme. Burmakissan Ystävät haluaa myös kaikin tavoin edistää burman kasvatusta ja tunnetuksi tekemistä.

Vuonna 1994 katsottiin tarpeelliseksi perustaa yhdistyksen alaisuuteen Jalostustoimikunta. Sen tarkoituksena on edistää burmien terveyttä, standardin mukaista ulkonäköä ja hyvää luonnetta, sekä kerätä tietoa burmien perimästä. Lisäksi Jalostustoimikunta neuvoo ja opastaa kasvattajia kasvatustyössä.

Ensimmäinen Burmaposti ilmestyi keväällä 1990. Sen jälkeen se on ilmestynyt säännöllisesti kolme kertaa vuodessa. Alusta pitäen se on ollut jäsenistön oma lehti ja sen ilmestymistä odotetaan. Yhdistys myös ylläpitää internetsivuja, pentuvälitystä ja listaa siitokseen vapaista uroksista. Kissanäyttelyissä yhdistys palkitsee burmia ja pitää yllä burmapöytää, josta saa tietoa burmasta, myynnissä olevista pennuista ja voi ostaa erilaisia kissatavaroita yhdistyksen hyväksi.

BKY:n tavoitat sähköpostitse osoitteesta bky@burmat.net .

Yhdistyksemme säännöt.