Ajankohtaista

Rotukissalla on rekisterikirja! (2017-08-29 21:52:34)

Valitettavasti tietoomme on tullut, että tavallisia kotikissanpentuja myydään nimikkeellä "Burma-mix". Muistattehan, että rotukissa on rotukissa vasta kun sillä on rekisterikirja ja -numero. 

Burmien käyttäytymiskysely (2017-07-13 19:01:40)

Kasvatuksen tavoiteohjelman toimintasuunnitelmaan kirjattiin, että tämän vuoden aikana järjestetään kysely liittyen burmien käyttäytymiseen. Kysely on nyt valmis ja siihen toivotaan runsaasti vastauksia niin lemmikkiburmien omistajien kuin kasvattajienkin toimesta.

Kyselyssä on pitkä vastausaika, jotta saataisiin tavoitettua mahdollisimman suuri osa burmien omistajista. Kasvattajia pyydetään jakamaan tietoa kyselystä kasvattiensa omistajille, jotta he pääsisivät itse vastaamaan kyselyyn omista burmistaan. Kysely vie aikaa noin 5 minuuttia.

 

Kyselyyn pääset tästä linkistä: http://www.burmat.info/kayttaytymiskysely/

 

Vinkkaathan kyselystä myös muille burmatutuillesi!

Vuoden Burma 2016 -kilpailun ilmoittautumisohjeet: (2017-01-03 14:10:44)

Vuoden Aikuinen ja Vuoden Kastraatti – Viisi kissan parasta näyttelytulosta, joista korkeintaan kaksi voi olla ulkomailta, vuodelta 2016 luokissa 9, 7, 5, 3 ja 1 tai 10, 8, 6, 4 ja 2 + kaksi mahdollista varatulosta. Tulokset tulee ilmoittaa lisäpisteineen, ulkomaisiin näyttelytuloksiin ei huomioida lisäpisteitä.

 

Vuoden Nuori – Kolme kissan parasta kotimaista näyttelytulosta vuodelta 2016 luokissa 12 ja/tai 11 + kaksi mahdollista varatulosta, lisäpisteineen.

 

Vuoden Veteraani – Kolme kissan parasta kotimaista näyttelytulosta vuodelta 2015 luokassa 17 lisäpisteineen.

 

Vuoden Siitosuros ja Vuoden Siitosnaaras – Kolmen eri jälkeläisen paras kotimainen näyttelytulos vuodelta 2016. Vähintään yhden tuloksista tulee olla jälkeläiseltä, joka on tuloksen saavuttamishetkellä alle kaksivuotias. Tulosten ei tarvitse olla samasta näyttelystä.

 

Vuoden Kasvattaja – Viiden eri kasvatin paras kotimainen näyttelytulos vuodelta 2016. Vähintään kahden tuloksista tulee olla kasvateilta, jotka ovat tulosten saavuttamishetkellä alle kaksivuotiaita. Tulosten ei tarvitse olla samasta näyttelystä.

 

Tuomarin Paras / NOM- ja Kategorian Paras / BIS -tuloksiin lasketaan mukaan näyttelykohtaiset lisäpisteet, lukuun ottamatta ulkomaisia tuloksia, jotka lasketaan mukaan ilman lisäpisteitä. Kilpailussa käytetään samaa lisäpisteluokitusta kuin Kissaliitolla, eli aikuisille uroksille, aikuisille naaraille, kastraattiuroksille, kastraattinaaraille, nuorille ja pennuille on omakohtaiset lisäpisteet. Näyttelykohtaiset lisäpisteet löydät näyttelyluettelosta tai Kissaliiton kotisivuilta. Tarvittaessa voit kysyä apua pisteidenlaskija Julia Järviseltä. BKY palkitsee kisassa parhaiten sijoittuneen aikuisen uroksen, aikuisen naaraan, kastraattiuroksen, kastraattinaaraan, nuoren, veteraanin, siitosuroksen, siitosnaaraan ja kasvattajan. Myös toisen ja kolmannen sijan saavuttaneita muistetaan palkintojenjakotilaisuudessa!

Tulokset pyydetään lähettämään Julia Järviselle sähköpostitse tai postitse viimeistään 8.1.2017. Vain määräpäivään mennessä tulleet ilmoitukset huomioidaan.

Kopioita kotimaisista näyttelyseteleistä ei tarvitse lähettää. Mikäli ulkomainen tulos ei ole Kissaliiton Omakissa-tietokannassa, siitä tulee toimittaa kopio pisteidenlaskijalle. HUOM! Vuoden Burma 2016 -kilpailu on tarkoitettu vain Burmakissan Ystävät ry:n jäsenille, jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa kilpailuvuoden aikana.

 

Tulosten on oltava perillä viimeistään 8.1.2017.

 

Tulokset ilmoitetaan sähköpostitse:

julia.jarvinen@burmat.net

 

TAI postitse:

Julia Järvinen
Neulaskaarre 3 A
14200 Turenki

 

VUODEN BURMA 2016 -KILPAILUUN TULEE LÄHETTÄÄ KAIKKI TULOKSET ITSE: YHDISTYS EI POIMI TULOKSIA MISTÄÄN SUORAAN.

 

Burmastasi kuva kalenteriin? (2016-09-29 13:21:26)

Burmakalenterikuvien metsästys on jälleen käynnissä! Kuten aiempinakin vuosina, seinäkalenterin koko on 2 x A4, eli valokuvan pitää olla ehdottomasti vaakakuva. Kuvan leveyden pitäisi olla tarkkuudeltaan vähintään 3 000 pikseliä, jotta pystymme pitämään kalenterin laadun yhtä korkeana kuin tähänkin asti. Kuvia voi lähettää osoitteeseen burmakalenteri@gmail.com. Muista kertoa, kuka on kuvan ottanut ja myös kuvassa esiintyvän kissan nimi. Kaikkein mieluiten kalenteriin otetaan ulkokuvia sekä kuvia, jotka ilmentävät jotakin vuodenaikaa. Onnistuitko nappaamaan hauskan ja onnistuneen otoksen burmastasi pääsiäiskoristeiden kimpussa tai vaikka viime jouluna lahjaröykkiön keskellä?

Toiveena olisi saada kalenteriin kaikki kymmenen burmaväriä edustettuna, ja lisäksi kuvia haluttaisiin mahdollisimman monipuolisesti eri kasvattajilta, omistajilta ja kuvaajilta.

Lähetä oma burmakuvasi nyt burmakalenterin sähköpostilaatikkoon! Kalenterikuvat toivotaan toimitettavan viimeistään 7.10., jotta kalenteri saadaan kasaan ja jakoon vielä tämän vuoden puolella!

 

Lisätietoja kalenterikuvien vaatimuksista voit kysellä Julia Järviseltä, burmakalenteri@gmail.com.

 

KALENTERIN TILAAMINEN:
Tänä vuonna KAIKILLE jäsenille toimitetaan yksi kalenteri automaattisesti viimeisen Burmapostin yhteydessä. Mikäli kuitenkin haluat itsellesi tai vaikka joululahjapakettiin useamman kalenterin, teethän lisätilauksen seuraavasti:

Kalenterin hinta on 12 euroa. Kalenteri on mahdollista noutaa näyttelystä (sovitaan tilauksen yhteydessä), myös postitus onnistuu. Postitusmaksu on 3 euroa, kun tilaat 1–3 kalenteria, ja yli neljän kalenterin tilauksissa postitusmaksu on 5 euroa. Tarkemmat maksuohjeet ja summat toimitetaan sähköpostitse tilauksen yhteydessä. Huomioithan, että kalenterimaksujen eräpäivä on sama kuin tilauksen deadline eli 6.11.2016.

Kalenteritilaukset tulee siis toimittaa viimeistään 6.11.2016 Julia Järviselle (julia.jarvinen@burmat.net). Lisätietoja tilauksesta voit myös kysyä Julialta.

BKY:n jäsentapahtuma 2016! (2016-09-27 12:15:06)

Tervetuloa mukaan Burmakissan Ystävät ry:n jäsentapahtumaan Tampereelle! Pyhäinpäivänä järjestettävä jäsentapahtuma on kaikille jäsenille maksuton! Tapahtumassa kuullaan infoa terveystoimikunnan työstämästä kasvatuksen tavoiteohjelmasta ja pidetään yhdistyksen syyskokous. 

Ohjelmassa on myös kahvittelut sekä ruokailu, jotka nämäkin siis maksuttomia yhdistyksen jäsenille.  Alustavasti on suunniteltu myös arpajaisia sekä leikkimielistä kisailua, mikäli päivän aikataulut antavat myöden.

Ilmoitathan osallistumisestasi Julialle sähköpostitse (julia.jarvinen@burmat.net) 27.10.2016 mennessä, mainitsethan samalla mahdollisista ruoka-aineallergioistasi! Muistathan myös ilmoittaa, mikäli estytkin osallistumasta tapahtumaan, jotta emme suotta varaa ylimääräisiä tarjoiluja. 

 

Tapahtumatiedot:

Aika: lauantai 5.11.2016, alustava aikataulu klo 13 eteenpäin

Paikka: Akun Tehdas, Aurinkokuja 9, 33420 Tampere

Ilmoittautuminen: 27.10.2016 mennessä sähköpostitse Julialle (julia.jarvinen ÄT burmat.net).  Kaikille ilmoittautuneille lähetään tarkempi aikataulu lähempänä tapahtumaa!

Edellinen Seuraava