BKY:n tiedote rekisteröimättömistä burmapennuista

Burmakissan Ystävät ry on saanut tietoonsa, että muutamat tahot ovat alkaneet kasvattaa burmia ilman rekisterikirjoja. Kissojen kerrotaan olevan rotupuhtaita, ja että molemmat vanhemmat ovat rekisteröityjä burmakissoja, mutta jostakin syytä pentuja ei ole rekisteröity. Ensinnäkin yhdistys huomauttaa että burmakissaa ei koskaan saa rekisteriin jälkikäteen, uuden omistajan toimesta. Toiseksi yhdistys syvästi huolestuneena pyytää kaikkia miettimään todellisia syitä, miksi pennut ovat jääneet rekisterin ulkopuolelle, vaikka ne rotupuhtaita väittämien mukaan ovatkin.

Usein syynä rekisteröimättä jättämiseen on vain ihmisten tietämättömyys, mutta myös puhdas rahan tienaaminen saattaa olla taustalla. Rekisteröinnin voi estää esimerkiksi se että emokissalla teetetään pentuja liian tiheään, eikä eläin saa tarvitsemaansa lepoa pentueiden välillä. Kissaliiton säännöt kieltävät emokissan pennuttamisen enemmän kuin kolme kertaa kahdessa vuodessa, ja vuoden sisällä kissanaaraan saa pennuttaa maksimissaan kaksi kertaa. Myös Burmakissan ystävät ry on sitoutunut noudattamaan Kissaliiton sääntöjä. Burmakissan ystävät ry:hyn kuuluvalta kasvattajalta hankitut pennut ovat aina myös vähintään 12-viikkoisia ja eläinlääkärin tarkastamia. Sen lisäksi pennulla on aina olemassa oleva rekisterikirja, tai rekisteröinti on vireillä.

Mikäli tietoosi tulee jostain pentue, johon kerrotaan syntyneen rotupuhtaita burmia, mutta niitä ei aiota rekisteröidä, pyydämme sinua ilmoittamaan asiasta Burmakissan Ystävät ry:n puheenjohtajalle osoitteeseen puheenjohtaja (at) burmat.net. Jos olet hankkimassa burmapentua, ja jokin asia hankintatilanteessa mietityttää, voit olla myös yhteydessä muuhun hallituksen väkeen. Sähköpostiosoitteet löytyvät täältä
Ethän Sinäkään halua tukea pentutehtailua, kun olet hankkimassa itsellesi perheenjäsentä 15-20 vuodeksi?

Pentulista

Päivitetty: 26.06.2022

Pentuvälittäjänä toimii Johanna Lähdekorpi

Pentuvälittäjään saat yhteyden sähköpostitse
tai puhelimitse +358 40 7536 136

Kasvattajien toivotaan lähettävän pentulistan muutokset sähköpostilla.

- Yli 6 kk:n ikäisistä pennuista tulee ilmoittaa kuukausittain, mikäli kasvattaja haluaa pitää ne edelleen listalla.
- Yli 10 kk:n ikäiset pennut siirretään aikuisiin, kotia etsiviin.
- Odotettavissa olevien pentueiden laskettu aika tulee ilmoittaa päivän tarkkuudella. Pentueet poistetaan kolme viikkoa lasketun ajan jälkeen, mikäli kasvattaja ei ilmoita muutoksista aiemmin.

Pentulistaa pyritään päivittämään vähintään kerran viikossa. On kaikkien edun mukaista, että pentulista on ajan tasalla, niin pennunetsijät eivät turhaan kysele jo myytyjä pentuja.

HUOM! Kissakauppa on aina myyjän ja ostajan välinen sopimus.

Etsitkö burmapentua?

22.12.2020

Valitettavasti tällä hetkellä burmapentujen kysyntä on ylittänyt tarjonnan. Päivitämme pentulistalle tiedot varattavista pennuista pikimmiten saatuamme päivitettävät tiedot kasvattajilta.


Pentulistan täytettä odotettaessa on hyvin aikaa tutustua vielä tarkemmin rotuumme kasvattajineen. Maltti on valttia! Uskomme, että jokaiselle etsivälle se oma burmapentu löytyy aikanaan.


Suosittelemme tarkkailemaan pentulistaamme, päivityksiä on kyllä luvassa!

Ilvonen

Ilomantsi

07.02.2022

Svetlana Ilvonen
Ilomantsi
puh: 040 573 8071 


email: ilvonen.svetlana@gmail.com


Pentueen sukutaulu Pawpedsissa


Yhteydenotot: Ilona Ilvonen
puh: 040 573 8064
email: ilona.i.ilvonen@gmail.com

Syntynyt 07.02.2022


Isä: Alex Royal breed, BUR n
Emo: Alisa Ami de la Vie, BUR n


ruskea naaras

Purrmagic's

Espoo

16.06.2022

Tuula Nygren
Espoo


puh: 040 513 5194
email: tuulanygren21@gmail.com


Pentueen sukutaulu Pawpedsissa

Syntynyt 16.06.2022


Isä: Oliivian Kismet Omar, BUR b
Emo: GIC Enjoy Queen of Puddings, BUR h


punainen uros
creme uros
suklaa naaras

Odotettavissa olevat pentueet