BKY:n tiedote rekisteröimättömistä burmapennuista

Burmakissan Ystävät ry on saanut tietoonsa, että muutamat tahot ovat alkaneet kasvattaa burmia ilman rekisterikirjoja. Kissojen kerrotaan olevan rotupuhtaita, ja että molemmat vanhemmat ovat rekisteröityjä burmakissoja, mutta jostakin syytä pentuja ei ole rekisteröity. Ensinnäkin yhdistys huomauttaa että burmakissaa ei koskaan saa rekisteriin jälkikäteen, uuden omistajan toimesta. Toiseksi yhdistys syvästi huolestuneena pyytää kaikkia miettimään todellisia syitä, miksi pennut ovat jääneet rekisterin ulkopuolelle, vaikka ne rotupuhtaita väittämien mukaan ovatkin.

Usein syynä rekisteröimättä jättämiseen on vain ihmisten tietämättömyys, mutta myös puhdas rahan tienaaminen saattaa olla taustalla. Rekisteröinnin voi estää esimerkiksi se että emokissalla teetetään pentuja liian tiheään, eikä eläin saa tarvitsemaansa lepoa pentueiden välillä. Kissaliiton säännöt kieltävät emokissan pennuttamisen enemmän kuin kolme kertaa kahdessa vuodessa, ja vuoden sisällä kissanaaraan saa pennuttaa maksimissaan kaksi kertaa. Myös Burmakissan ystävät ry on sitoutunut noudattamaan Kissaliiton sääntöjä. Burmakissan ystävät ry:hyn kuuluvalta kasvattajalta hankitut pennut ovat aina myös vähintään 12-viikkoisia ja eläinlääkärin tarkastamia. Sen lisäksi pennulla on aina olemassa oleva rekisterikirja, tai rekisteröinti on vireillä.

Mikäli tietoosi tulee jostain pentue, johon kerrotaan syntyneen rotupuhtaita burmia, mutta niitä ei aiota rekisteröidä, pyydämme sinua ilmoittamaan asiasta Burmakissan Ystävät ry:n puheenjohtajalle osoitteeseen puheenjohtaja (at) burmat.net. Jos olet hankkimassa burmapentua, ja jokin asia hankintatilanteessa mietityttää, voit olla myös yhteydessä muuhun hallituksen väkeen. Sähköpostiosoitteet löytyvät täältä
Ethän Sinäkään halua tukea pentutehtailua, kun olet hankkimassa itsellesi perheenjäsentä 15-20 vuodeksi?

Pentulista

Päivitetty: 18.11.2019

Pentuvälittäjänä toimii Johanna Lähdekorpi

Pentuvälittäjään saat yhteyden sähköpostitse
tai puhelimitse +358 40 7536 136

Kasvattajien toivotaan lähettävän pentulistan muutokset sähköpostilla.

- Yli 6 kk:n ikäisistä pennuista tulee ilmoittaa kuukausittain, mikäli kasvattaja haluaa pitää ne edelleen listalla.
- Yli 10 kk:n ikäiset pennut siirretään aikuisiin, kotia etsiviin.
- Odotettavissa olevien pentueiden laskettu aika tulee ilmoittaa päivän tarkkuudella. Pentueet poistetaan kolme viikkoa lasketun ajan jälkeen, mikäli kasvattaja ei ilmoita muutoksista aiemmin.

Pentulistaa pyritään päivittämään vähintään kerran viikossa. On kaikkien edun mukaista, että pentulista on ajan tasalla, niin pennunetsijät eivät turhaan kysele jo myytyjä pentuja.

HUOM! Kissakauppa on aina myyjän ja ostajan välinen sopimus.

Etsitkö burmapentua?

Tiedote

14.11.2019

 


Tällä hetkellä burmapentujen kysyntä on ylittänyt tarjonnan! Uusia pentusuunnitelmia on kuitenkin jo tehtyinä ja pentueita on luvassa lähiaikoina. Nyt onkin hyvin aikaa tutustua vielä paremmin rotuumme kasvattajineen. Maltti on valttia! Uskomme, että jokaiselle etsivälle se oma burmapentu löytyy aikanaan!


Suosittelemme tarkkailemaan pentulistaamme, päivityksiä on luvassa!


 


 


Kuva: Niina Kauraoja

Kotia etsivät aikuiset

Hokkuspokkus

Kokkola

Lisätietoja omistaja/kasvattaja:
Pirjo Syväsalo
puh: 050 490 7364
email: pirjo.syvasalo@gmail.com


Löydät meidät myös Facebookista

Uutta kotia etsii kaksivuotias, leikattu suklaanvärinen burmatyttö Nappi, CH Hokkuspokkus Cheery Littlebottom. Nappi on hyvin persoonallinen luonne, joten sopii rauhalliseen kotiin ainoaksi kissaksi. Ota yhteyttä, jos tunnet omistavasi ison, ymmärtäväisen ja kärsivällisen sydämen ja kiinnostuit kuulemaan lisää Napista. Nappi asuu Kokkolassa.

Odotettavissa olevat pentueet

Shu-Shun

Kuopio

24.12.2019

Päivi Salmi
Kuopio


puh: 050 366 3050
email: psalmi2@luukku.com


Pentueen sukutaulu Pawpedsissa


 

Odotetaan syntyväksi 24.12.2019


Isä: Lilac's Temple of the King, BUR b Emo: Shu-Shun Mary Jane, BUR h


mahdolliset värit: uroksilla: suklaa, lila, punainen ja creme sekä naarailla: suklaa, lila, suklaakilpikonna ja lilakilpikonna.