BKY:n tiedote rekisteröimättömistä burmapennuista

Burmakissan Ystävät ry on saanut tietoonsa, että muutamat tahot ovat alkaneet kasvattaa burmia ilman rekisterikirjoja. Kissojen kerrotaan olevan rotupuhtaita, ja että molemmat vanhemmat ovat rekisteröityjä burmakissoja, mutta jostakin syytä pentuja ei ole rekisteröity. Ensinnäkin yhdistys huomauttaa että burmakissaa ei koskaan saa rekisteriin jälkikäteen, uuden omistajan toimesta. Toiseksi yhdistys syvästi huolestuneena pyytää kaikkia miettimään todellisia syitä, miksi pennut ovat jääneet rekisterin ulkopuolelle, vaikka ne rotupuhtaita väittämien mukaan ovatkin.

Usein syynä rekisteröimättä jättämiseen on vain ihmisten tietämättömyys, mutta myös puhdas rahan tienaaminen saattaa olla taustalla. Rekisteröinnin voi estää esimerkiksi se että emokissalla teetetään pentuja liian tiheään, eikä eläin saa tarvitsemaansa lepoa pentueiden välillä. Kissaliiton säännöt kieltävät emokissan pennuttamisen enemmän kuin kolme kertaa kahdessa vuodessa, ja vuoden sisällä kissanaaraan saa pennuttaa maksimissaan kaksi kertaa. Myös Burmakissan ystävät ry on sitoutunut noudattamaan Kissaliiton sääntöjä. Burmakissan ystävät ry:hyn kuuluvalta kasvattajalta hankitut pennut ovat aina myös vähintään 12-viikkoisia ja eläinlääkärin tarkastamia. Sen lisäksi pennulla on aina olemassa oleva rekisterikirja, tai rekisteröinti on vireillä.

Mikäli tietoosi tulee jostain pentue, johon kerrotaan syntyneen rotupuhtaita burmia, mutta niitä ei aiota rekisteröidä, pyydämme sinua ilmoittamaan asiasta Burmakissan Ystävät ry:n puheenjohtajalle osoitteeseen puheenjohtaja (at) burmat.net. Jos olet hankkimassa burmapentua, ja jokin asia hankintatilanteessa mietityttää, voit olla myös yhteydessä muuhun hallituksen väkeen. Sähköpostiosoitteet löytyvät täältä
Ethän Sinäkään halua tukea pentutehtailua, kun olet hankkimassa itsellesi perheenjäsentä 15-20 vuodeksi?

Pentulista

Päivitetty: 13.09.2019

Pentuvälittäjänä toimii Johanna Lähdekorpi

Pentuvälittäjään saat yhteyden sähköpostitse
tai puhelimitse +358 40 7536 136

Kasvattajien toivotaan lähettävän pentulistan muutokset sähköpostilla.

- Yli 6 kk:n ikäisistä pennuista tulee ilmoittaa kuukausittain, mikäli kasvattaja haluaa pitää ne edelleen listalla.
- Yli 10 kk:n ikäiset pennut siirretään aikuisiin, kotia etsiviin.
- Odotettavissa olevien pentueiden laskettu aika tulee ilmoittaa päivän tarkkuudella. Pentueet poistetaan kolme viikkoa lasketun ajan jälkeen, mikäli kasvattaja ei ilmoita muutoksista aiemmin.

Pentulistaa pyritään päivittämään vähintään kerran viikossa. On kaikkien edun mukaista, että pentulista on ajan tasalla, niin pennunetsijät eivät turhaan kysele jo myytyjä pentuja.

HUOM! Kissakauppa on aina myyjän ja ostajan välinen sopimus.

Kotia etsivät aikuiset

Purmelita’s

Liperi

Lisätietoja omistaja:
Päivi Romppanen
puh: 045 236 9545
email: paivi.romppanen@gmail.com


Kasvattaja:
Jenny Salmela
puh: 044 309 2881
email: jenny.salmela@gmail.com


 

Eero on sininen leikattu uros ja täyttää joulukuussa kolme vuotta. Luonteeltaan Eero on burma, ahkera, utelias, osallistuva ja sosiaalinen. Eero nukkuu sängyssä ihmisten kanssa. Perheessään Eero on tottunut koiriin ja pieniin lapsiin. Eero on myös reissannut eri paikoissa aika paljon eli kissa on hyvin sopeutuvainen. Eero asuu Liperin Ylämyllyllä.

Odotettavissa olevat pentueet

Ninelli's

Pori

20.10.2019

Niina Kauraoja
Pori


puh: 044 040 5712
email: niina.kauraoja@gmail.com


Pentueen sukutaulu Pawpedsissa


 

Odotetaan syntyväksi 20.10.2019


Isä: Ninelli's Freddie Fagioloni, BUR n
Emo: GIC Ninelli's Öökuninganna, BUR c


mahdolliset värit: ruskea ja suklaa, mahdollisesti myös sininen ja lila

Kellokanervan

Joensuu

28.10.2019

Raija Tanskanen
Joensuu


puh: 050 359 0478
email: raija.tanskanen1@hotmail.com


Pentueen sukutaulu Pawpedsissa

Odotetaan syntyväksi 28.10.2019


Isä: Crossroads Casillas, BUR d
Emo: Pystymetsän Inna, BUR a


mahdolliset värit: ruskea, sininen, suklaa, lila ja naarailla myös vastaavat kilpikonnavärit