Ajankohtaista

Burmaposti 2/16 (2016-05-25 11:56:32)
Kuvien metsästys jälleen käynnissä! Burmapostiin kaivataan mm.
- kesäinen PYSTYkuva kanteen
- kesäisiä täytekuvia
- kuvia valmistuneista
- kuvia erikoisnäyttelystä
 
Kaikki jutut ovat tervetulleita! Voit esimeriksi kirjoittaa pienen tarinan kissastasi ja toimittaa sen kuvan kanssa Burmapostin toimitukseen. Kaikki jutut ja kuvat pyydetään toimittamaan osoitteeseen burmaposti ÄT gmail.com.
 
Toimitus pahoittelee jo nyt, mutta lehti ei ilmesty suunnitellusti vielä viikolla 23. Erikoisnäyttelyn järjestelyt söivät aikaa lehden teolta ja sen kimppuun päästiin kunnolla vasta nyt. Toivotaan kuitenkin, että saadaan lehti jäsenistölle vielä ennen juhannusta!
Tervetuloa erikoisnäyttelyyn sunnuntaina! (2016-05-19 10:53:05)

Erikoisnäyttelyssä on tietenkin luvassa erikoisohjelmaa burmamaiseen tapaan! Yhdistys mm. kokoaa lahjakassit KAIKILLE osallistujille. Pyrimme päivän mittaan jakamaan kassit jokaiselle, mutta jos jostain syystä jäät ilman, käythän iltapäivällä burmapöydästä kyselemässä omaasi!

 

Erikoisnäyttelyn luonteeseen kuuluu tietysti myös erikoisluokat. Sunnuntaina pidetään Paras turkki ja Karnevaali -luokat. Luokkien aikataulusta on vielä mahdotonta sanoa mitään, mutta mikäli haluat niihin osallistua, seurailethan tarkasti tilannetta. Pyrimme infoamaan ja kuuluttelemaan, kun luokkien arvostelut alkavat. Valitettavasti tiukan aikataulun vuoksi emme voi odotella pitkiä aikoja, joten kannattaa olla hereillä, mikäli erikoisluokkiin haluaa osallistua! Paras turkki -luokan tuomaroi Sanna Hietala ja siinä etsitään luonnollisesti parasta burmaturkkia, kun puolestaan Karnevaali -luokassa unohdetaan kaikki rotustandardit ja keskitytään huvitteluun. Tässä luokassa saa siis pukea kissansa (ja miksei itsensäkin) mitä hulvattomampiin asukokonaisuuksiin ja Hämeenlinnan teatterinjohtaja Kirsi-Kaisa Sinisalo valitsee mielestään parhaan kokonaisuuden.

 

Muita erikoispalkintoja jaamme seuraavasti:

- vanhin burma

- pisimmän matkan matkannut burma (kotimaassa sekä ulkomailta)

- pisin sukupolviketju, suoraan alenevassa polvessa

- ensimmäistä kertaa näyttelyyn osallistuvat burmat

 

Ensimmäistä kertaa näyttelyyn osallistuvat burmat voivat hakea palkintonsa burmapöydästä näyttelynumeroaan vastaan. Burmapöydässä voi (toivottavasti!!) sovittaa myös huppareita ja paitoja tulevaa tilausta silmällä pitäen. Yritämme siis saada sovitusmallit myös mukaan näyttelyyn!

 

Yhdistyksen kevätkokous pyritään pitämään noin klo 14, kuten kutsussakin lukee. Kokousta ennen palkitsemme Vuoden Burmat 2015! Ohessa vielä kevätkokouskutsu, jonka voi halutessaan tulostaa mukaan kokoukseen!

 

Burmat on jaettu näyttelyssä neljälle tuomarille, joten useamman kissan kanssa näyttelyyn tulevilla saattaa hieman päällekkäisyyksiä osua. Toivottavaa kuitenkin olisi, että arvostelut saataisiin sujumaan ripeästi ja jouhevasti, jotta aikaa jäisi sitten paremmin näiden erikoisluokkien ja kokouksen pitämiseen. Kannattaa siis seurata myös oman tuomarin laatuarvostelujen etenemistä tarkasti!

 

Erikoisnäyttelyssä kaikilla on mahdollisuus palkita myös omia suosikki kissojaan. Tiedot palkinnoista kerätään kasaan ja julkaistaan seuraavassa burmapostissa. Omat palkitsemiset voi käydä listaamassa päivän mittaan burmapöytään tai ilmoittaa Julialle sähköpostitse. Listaan tulee ilmoittaa selkeästi: kuka palkitsee, kenet ja millä perusteilla, halutessaan voi myös ilmoittaa millaisella palkinnolla, mutta se tieto ei ole välttämätön.

 

Toivottavasti erikoisnäyttely saadaan sujumaan mutkattomasti ja kaikille jää näyttelystä mukavat muistot! 


Kaikissa päivän mittaan (tai jo aikaisemmin) ilmenevissä asioissa, hallituksen väki auttaa kyllä mielellään! Reippaasti vain ottamaan yhteyttä tai nykimään hihasta paikan päällä!

 

Nähdään sunnuntaina!

 

 

Ystävällisin terveisin,
Julia Järvinen

Burmakissan Ystävät ry, puheenjohtaja & pentuvälitys

BURMIEN ERIKOISNÄYTTELY (2016-05-04 10:58:22)

Burmille järjestetään erikoisnäyttely sekä Breed BIS PIROKin näyttelyssä Tampereella, sunnuntaina 22.5.2016. Paikalla on lähes 80 burmaa, joten tervetuloa ihastelemaan runsasta rodun edustusta!

Samaisessa näyttelyssä pidetään myös yhdistyksen kevätkokous sekä palkitaan Vuoden Burmat 2015!

Burmien terveyskysely (2016-02-08 19:59:34)

Kyselyn vastausaika on päättänyt. Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille!

Vuoden Burma 2015 -kilpailun ilmoittautumisohjeet: (2015-12-29 10:27:27)

Vuoden Aikuinen ja Vuoden Kastraatti – Viisi kissan parasta näyttelytulosta, joista korkeintaan kaksi voi olla ulkomailta, vuodelta 2015 luokissa 9, 7, 5, 3 ja 1 tai 10, 8, 6, 4 ja 2 + kaksi mahdollista varatulosta. Tulokset tulee ilmoittaa lisäpisteineen, ulkomaisiin näyttelytuloksiin ei huomioida lisäpisteitä.

 

Vuoden Nuori – Kolme kissan parasta kotimaista näyttelytulosta vuodelta 2015 luokissa 12 ja/tai 11 + kaksi mahdollista varatulosta, lisäpisteineen.

 

Vuoden Veteraani – Kolme kissan parasta kotimaista näyttelytulosta vuodelta 2015 luokassa 17 lisäpisteineen.

 

Vuoden Siitosuros ja Vuoden Siitosnaaras – Kolmen eri jälkeläisen paras kotimainen näyttelytulos vuodelta 2015. Vähintään yhden tuloksista tulee olla jälkeläiseltä, joka on tuloksen saavuttamishetkellä alle kaksivuotias. Tulosten ei tarvitse olla samasta näyttelystä.

 

Vuoden Kasvattaja – Viiden eri kasvatin paras kotimainen näyttelytulos vuodelta 2015. Vähintään kahden tuloksista tulee olla kasvateilta, jotka ovat tulosten saavuttamishetkellä alle kaksivuotiaita. Tulosten ei tarvitse olla samasta näyttelystä.

 

Tuomarin Paras / NOM- ja Kategorian Paras / BIS -tuloksiin lasketaan mukaan näyttelykohtaiset lisäpisteet, lukuun ottamatta ulkomaisia tuloksia, jotka lasketaan mukaan ilman lisäpisteitä. Kilpailussa käytetään samaa lisäpisteluokitusta kuin Kissaliitolla, eli aikuisille uroksille, aikuisille naaraille, kastraattiuroksille, kastraattinaaraille, nuorille ja pennuille on omakohtaiset lisäpisteet. Näyttelykohtaiset lisäpisteet löydät näyttelyluettelosta tai Kissaliiton kotisivuilta. Tarvittaessa voit kysyä apua pisteidenlaskijalta Julia Järviseltä. BKY palkitsee kisassa parhaiten sijoittuneen aikuisen uroksen, aikuisen naaraan, kastraattiuroksen, kastraattinaaraan, nuoren, veteraanin, siitosuroksen, siitosnaaraan ja kasvattajan. Myös toisen ja kolmannen sijan saavuttaneita muistetaan palkintojenjakotilaisuudessa!

Tulokset pyydetään lähettämään Julia Järviselle sähköpostitse tai postitse viimeistään 11.1.2016. Vain määräpäivään mennessä tulleet ilmoitukset huomioidaan.

Kopioita kotimaisista näyttelyseteleistä ei tarvitse lähettää. Mikäli ulkomainen tulos ei ole Kissaliiton Omakissa-tietokannassa, siitä tulee toimittaa kopio pisteidenlaskijalle. HUOM.! Vuoden Burma 2015 -kilpailu on tarkoitettu vain Burmakissan Ystävät ry:n jäsenille, jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa kilpailuvuoden aikana.

 

Tulosten on oltava perillä viimeistään 11.1.2016.

 

Tulokset ilmoitetaan sähköpostitse:

julia.jarvinen@burmat.net

 

TAI postitse:

Julia Järvinen
Neulaskaarre 3 A
14200 Turenki

 

VUODEN BURMA 2015 -KILPAILUUN TULEE LÄHETTÄÄ KAIKKI TULOKSET ITSE: YHDISTYS EI POIMI TULOKSIA MISTÄÄN SUORAAN.

Edellinen Seuraava